Wanneer je sterke SEO-teksten wilt schrijven maak je gebruik van interne links. Maar wat zijn interne links, wanneer gebruik je ze, hoe gebruik je ze en wat zijn de regels?

Lees het artikel, of bekijk de video.

Ga naar ons YouTube kanaal

Wat is een interne link?

Een interne link is een link die verwijst naar een pagina binnen dezelfde website. Met interne links geef je een signaal aan de zoekmachines welke pagina’s binnen jouw domein het belangrijkst zijn. Hoe meer links naar een specifieke pagina, hoe vaker de zoekmachine deze pagina tegenkomt bij het crawlen van je website. Daarnaast help je website-bezoekers makkelijk ‘verder te lezen’ over gerelateerde onderwerpen die je benoemt in de tekst, maar niet volledig wilt behandelen in het huidige artikel.

Waar let je op bij het plaatsen van interne links?

Je kunt zoveel interne links plaatsen op één pagina als je wilt, mits de tekst leesbaar blijft. Erger je aan de hoeveelheid interne links? Dan ben je te ver gegaan en is het slim om een paar interne links te verwijderen. Leesbaarheid is namelijk een belangrijke factor voor een goede online vindbaarheid.

Anchor-tekst

Je plaatst een interne link op een logische anchor-tekst. Een anchor-tekst is de woordcombinatie waarop je de link plaatst. Je plaatst de link altijd op een woord of woordencombinatie die duidelijk weergeeft wat het focus onderwerp is van de pagina waar je naartoe linkt.

Bijvoorbeeld: je hebt een artikel geschreven over welke data uit Google Analytics echt belangrijk zijn. Eén van de alinea’s bevat de volgende zin:

“Het bijhouden van een paar cijfers uit Google Analytics per maand kan direct invloed hebben op het succes van je SEO-strategie”

Stel: je hebt artikelen op je website die meer vertellen over Google Analytics en wat een SEO-strategie precies inhoudt. Dan heb je in deze zin de kans om twee interne links te plaatsen.

De conclusie?

De conclusie? Interne links zijn essentieel voor je SEO, de gebruiksvriendelijkheid van je website én heel eenvoudig toe te passen op iedere website.

€179 ex. btw

Ook gevonden worden?

Start direct met de Kickstart je SEO cursus

  • Leer SEO door middel van lessen en toepasbare opdrachten
  • Een complete SEO-cursus voor een éénmalige investering
  • Inclusief alle SEO-tools en templates die je nodig hebt
  • Na deze cursus weet je hoe je zelf verder kunt met je SEO
Yes - ik wil gevonden worden!