Wanneer je sterke SEO-teksten wilt schrijven maak je gebruik van headings. Maar wat zijn headings, wanneer gebruik je ze, hoe gebruik je ze en wat zijn de regels?

Lees het artikel, of bekijk de video.

Ga naar ons YouTube kanaal

Wat is een heading?

Een heading is een kop of een tussenkop waar een HTML tag aan wordt toegevoegd zodat de zoekmachines ze herkennen en een signaal geeft welke kop belangrijker is dan een andere. Deze informatie wordt onder andere gebruikt om te bepalen op welk zoekwoord of zoekwoorden een pagina zou kunnen ranken – oftewel wat het focus onderwerp is.

Hoe voeg je een heading toe aan een kop?

De meeste website CMS’en, zoals bijvoorbeeld WordPress, maken het heel eenvoudig om headings toe te voegen. Je hoeft letterlijk alleen de tekst te selecteren die de heading moet krijgen, en aan te klikken welke heading de kop moet krijgen.

Let op: headings worden vaak weergegeven als H1 voor heading 1, H2 voor heading 2 etcetera.

Waar let je op bij het gebruiken van headings?

Welke heading je wanneer gebruikt? Er zijn een aantal regels voor het gebruik van headings. Ten eerste dient iedere pagina maximaal één H1 heading te bevatten. Er kan immers maar 1 kop de belangrijkste zijn van de pagina.

De overige headings werken ondersteunend op de H1. Een H3 gebruik je ter ondersteuning van een H2, en een H4 ter ondersteuning van een H3. Er hoort een logica te zitten in de opbouw  van je headings in je artikel, net zoals je dat ook doet bij het opbouwen van het artikel zelf. Structuur is key.

Maak deze fout niet!

Rookie mistake: geef een link nooit een heading! Want dan geef je aan dat het belangrijkste van deze pagina op een andere pagina staat. Want de link stuurt de bezoeker door naar een andere pagina.

De conclusie?

De conclusie? Het gebruik van headings heeft een duidelijke logica. En hoe vaker je SEO-teksten schrijft, hoe makkelijker je bepaalt welke headings er op welke kop horen.

€179 ex. btw

Ook gevonden worden?

Start direct met de Kickstart je SEO cursus

  • Leer SEO door middel van lessen en toepasbare opdrachten
  • Een complete SEO-cursus voor een éénmalige investering
  • Inclusief alle SEO-tools en templates die je nodig hebt
  • Na deze cursus weet je hoe je zelf verder kunt met je SEO
Yes - ik wil gevonden worden!