Wanneer je aan Google denkt, denk je aan algoritmes. Maar wat zijn algoritmes, waarom worden deze gebruikt bij het bepalen van de posities in de zoekresultaten en het belangrijkste: wat moet je erover weten wanneer je aan de slag wilt met SEO?

Lees het artikel, of bekijk de video.

Ga naar ons YouTube kanaal

Wat is een algoritme?

De veranderingen in SEO-wereld worden bepaald door algoritmes. Eenalgoritme is een recept om een wiskundig of informaticaprobleem op te lossen. Je kunt het zien als een reeks instructies die naar een bepaald doel leidt.

Bij SEO hebben de algoritmes invloed op het bepalen wanneer een website op welke positie komt te staan als er gezocht wordt met een bepaalde woordencombinatie (zoekwoord).

Wat wil Google bereiken met hun algoritmes?

Google heeft duizenden algoritmes die de regels bepalen wie er wanneer en waarom op welke positie mag staan wanneer er gezocht wordt op een bepaalde zoekterm.

Alle algoritmes van Googlen duiden op één duidelijke richting: Google dé zoekmachine maken waar je blind op kunt vertrouwen.

Zo zijn er bijvoorbeeld branche-specifieke algoritmes uitgerold. Bijvoorbeeld de ‘Medic Update’. Dit algoritme controleert of een medische tekst daadwerkelijk is geschreven door een arts. Is de tekst geschreven door een redacteur en staan er niet eens bronnen bij? Dan keurt het algoritme het af en krijg je geen hoge rankings. Een goede ontwikkeling – maar voor veel content platformen heeft dit geleid naar een enorme dip in organisch verkeer.

Welke algoritme veranderingen kunnen we nog verwachten?

De verwachting is dat Google door blijft gaan met het opstellen van algoritmes voor specifieke branches. Op deze manier wil het begrijpen hoe die industrie werkt en natuurlijk vooral welke info écht waardevol en relevant is – en wat puur geschreven is voor SEO.

De conclusie?

De conclusie? Algoritmes helpen jou als expert in je vakgebied om gevonden te worden door jouw perfecte doelgroep.

Wacht niet. Het juiste moment bestaat niet.

De beste manier om te groeien is door te beginnen. Niet door te wachten tot je doelgroep je een keer weet te vinden – want dat gebeurt niet zonder een goede strategie.

Door te investeren in je online vindbaarheid:

  • Claim jij je expert-status in je vakgebied
  • Bouw je aan een duurzaam leadgen kanaal
  • Komen de klanten naar jou toe
Boek hier je call met mij