Een ranking is een SEO-term. Het staat voor de positie die een webpagina heeft in de zoekresultaten wanneer er gezocht wordt met een bepaald zoekwoord.

Wat is een goede SEO ranking?

In de SEO-wereld wordt een goede ranking gezien als je op één van de eerste drie posities staat. Iedere zoekresultatenpagina heeft tien zoekresultaten. Op het bovenste zoekresultaat wordt het vaakst geklikt, daarna volgt de tweede positie and so on.

Wat is een slechte SEO ranking?

Een website rankt slecht wanneer het niet zichtbaar is op de eerste pagina van de zoekresultaten. Oftewel, je rankt buiten de eerste tien zoekresultaten. Bijna niemand klikt door naar de tweede pagina van de zoekresultaten om bepaalde informatie te vinden.

Wanneer houd je je SEO rankings bij?

Je houdt je rankings bij wanneer je je actief bezig houdt met het optimaliseren van de content op je pagina’s, met als doeleinde om hogere posities te halen in de zoekmachines.

Je kunt rankings bijhouden op twee manieren:

  1. Handmatig – voer je zoekwoord in in de zoekmachine en bekijk op welke positie je staat met jouw website
  2. Geautomatiseerd – maak gebruik van een zogeheten rank tracker. Deze houdt wekelijks of dagelijks je posities bij in een handig overzicht. Dit zijn vaak wel betaalde tools.

Wat zijn synoniemen voor SEO rankings?

De definitie ‘ranking’ wordt door SEO-specialisten en online marketeers ook wel eens ranks of posities genoemd.

Wacht niet. Het juiste moment is nu.

De beste manier om te groeien is door te beginnen. Niet door te wachten tot je doelgroep je een keer weet te vinden – want dat gebeurt niet zonder een goede strategie.

Door te investeren in je online vindbaarheid:

  • Claim jij je expert-status in je vakgebied
  • Bouw je aan een duurzaam leadgen kanaal
  • Komen de klanten naar jou toe

Boek hier je call met mij