Om zichtbaar te kunnen worden in de zoekmachines heb je content nodig. Want zonder content kan een zoekmachine niet bepalen waarop je webpagina gevonden moet worden. Het hebben van een SEO-contentstrategie voor je website is essentieel wanneer jij op een strategische en doelgerichte manier aan de slag wilt gaan met het verhogen van je online vindbaarheid door content te publiceren over jouw expertise.

Wat is een SEO-contentstrategie precies, wat zijn de verschillende onderdelen van het opstellen van een SEO-contentstrategie en waarom heb jij deze nodig?

Wat is een SEO-contentstrategie?

Een SEO-contentstrategie geeft je inzichten in welke content jij moet gaan ontwikkelen om gevonden te worden in de zoekmachines. Je verzamelt informatie over je doelgroep, wat je doelstellingen zijn en wat je exacte strategie gaat zijn om die gewenste doelen te behalen.

Een SEO-contentstrategie in 5 stappen

Je wilt beter gevonden worden in de zoekmachines. Maar waarom wil jij beter gevonden worden in de zoekmachines? Juist – omdat jij bepaalde doelen wilt behalen. En daarvoor heb jij meer doelgerichte bezoekers naar je website nodig: bezoekers die daadwerkelijk interesse hebben in jouw aanbod: jouw perfecte doelgroep.

1. Bepaal je koers

De eerste stap is het pinpointen van je perfecte doelgroep en je doelstellingen. Dit is essentieel voor je SEO-contentstrategie! Want zonder een duidelijke koers en een goed beeld van je doelgroep kun jij efficiënt te werk gaan met het ontwikkelen van strategische content. Content waarin je doelgroep interesse heeft, en waarmee jij je gestelde doelen kunt behalen.

2. Analyseer

Zodra je je algemene koers hebt bepaald is het tijd om te bepalen wat SEO-technisch de snelste weg is naar een betere online vindbaarheid – en dus het behalen van je doelen. Dat doe je door te analyseren wie jouw concurrenten zijn binnen de zoekmachine – dus niet je algemene concurrenten – en te kijken waar zij zich mee bezig houden. Want wat zij doen met hun content, moet jij beter doen. En natuurlijk is het bepalen van je zoekwoorden essentieel.

3. Planning

Zodra jij weet welke content je moet gaan ontwikkelen om de gewenste resultaten te gaan behalen ga je een planning maken: je vult een SEO-contentkalender met alle zoekwoorden en content ideeën om meer vindbaar te worden in Google. Een goedgevulde SEO-contentkalender is cruciaal wanneer je in zo min mogelijk tijd zo veel mogelijk resultaat wilt boeken.

4. Content creatie

Na deze stappen kun je aan de slag met het schrijven van SEO-teksten. Om kwalitatieve en relevante SEO-teksten te kunnen schrijven heb je eigenlijk niet heel veel nodig. Want jij bent de expert in je vakgebied, dus jij kunt inhoudelijk heel goed bedenken wat er geschreven moet worden. Waar je rekening mee moet houden zijn de schrijven voor SEO-richtlijnen. Dat klinkt heel heftig, maar het zijn eigenlijk manieren om je teksten nóg beter te maken voor je perfecte doelgroep – en daarom ook de zoekmachines

Ook is het belangrijk dat je weet hoe je je doelgroep kunt aanspreken in je teksten. Want een hoge positie in de zoekmachines hoeft niet te betekenen dat je doelgroep ook echt een aankoop gaat doen of contact met je opneemt. Dát moet jij doen door overtuigende teksten te schrijven die inspelen op hun problemen en wensen.

5. Meet je succes

Tot slot is het bekijken en analyseren van je resultaten noodzakelijk. Want door in de data van je website te duiken kun je zien of je je strategie moet bijsturen én of je content daadwerkelijk helpt om je doelen te behalen. En dit geldt natuurlijk niet alleen voor SEO, maar voor alle online marketing kanalen.

De conclusie?

Een SEO-contentstrategie is nodig om te bepalen hoe je strategisch en doelgericht aan de slag kunt gaan met het verhogen van je online vindbaarheid door middel van content.

Wil je leren hoe je zelf een SEO-contentstrategie kunt maken en uitvoeren? Bekijk de Let’s Get Visible SEO-training.

Wacht niet. Het juiste moment is nu.

De beste manier om te groeien is door te beginnen. Niet door te wachten tot je doelgroep je een keer weet te vinden – want dat gebeurt niet zonder een goede strategie.

Door te investeren in je online vindbaarheid:

  • Claim jij je expert-status in je vakgebied
  • Bouw je aan een duurzaam leadgen kanaal
  • Komen de klanten naar jou toe
Boek hier je call met mij