De zoekmachines zien het liefst alleen beveiligde websites in de zoekresultaten. Dit is zelfs één van de rankingfactoren van Google. Om hoger te kunnen ranken is het daarom van belang om een HTTPS protocol in te stellen. Een SSL in WordPress instellen: zo doe je dat!

Waarom gebruik maken van een SSL?

Voordat je begint aan het installeren van een SSL-certificaat vinden wij het belangrijk dat jij weet waarom het zo belangrijk is voor jouw website.

Wat betekenen HTTPS en SSL?

Elke URL begint standaard met HTTP. HTTP betekent HyperText Transfer Protocol. Dit protocol zorgt ervoor dat jouw aanvraag – het opvragen van een URL – daadwerkelijk een verbinding in stand brengt met de server waar de website op staat. Daarbij geldt: hoe sneller de verbinding, hoe sneller de website te zien is.

HTTPS doet hetzelfde als HTTPS, alleen dan op een veel veiligere manier. De ‘S’ staat namelijk voor Secure.

HTTPS zorgt ervoor dat alle gegevens die je online invoert – zoals bankgegevens en wachtwoorden – op een versleutelde manier verzonden worden naar de server. Deze informatie kan nu niet onderschept worden!

SSL beveiligt de verbinding tussen twee computers. Door een SSL-certificaat te gebruiken worden je gegevens gecodeerd verzonden naar een ander. SSL is sinds de AVG-wet verplicht geworden voor iedere website dat gegevens verzend/ontvangt.

Een SSL-certificaat installeren

Bijna iedere hostingpartij biedt SSL-certificaten aan. Een aantal doen dit zelfs gratis omdat zij het belang van het hebben van een beveiligde verbinding in zien!

Neem contact op met je hostingpartij om na te gaan of zij een SSL-certificaat voor je kunnen installeren. Dit kost hen geen moeite: het is een kwestie van een certificaat koppelen aan jouw domein. Een SSL-certificaat installeren in WordPress kost je dus bijna geen moeite!

Voeg je HTTPS-website toe aan Google Search Console

Voeg een extra property toe aan je Google Search Console voor de HTTPS variant van je website. Het dashboard zit de HTTP en HTTPS versie van je website als individuele sites.

Start vandaag

Schrijf je nu in en ga direct aan de slag met het verhogen van jouw vindbaarheid in de zoekmachines.

  • Leer een SEO-strategie opzetten en uitvoeren
  • Een complete SEO-cursus inclusief alle nodige tools
  • Werk direct aan je vindbaarheid
Bekijk modules