Het hebben van een goede vindbaarheid in de zoekmachines is belangrijker dan ooit. Een goede vindbaarheid van je diensten en producten kan leiden naar meer websitebezoekers, naamsbekendheid én natuurlijk ook conversies. Hoe zorg je ervoor dat je meer zichtbaarheid hebt in de zoekmachines? Door alle aspecten van zoekmachine optimalisatie te leren door een SEO cursus te volgen. Wij vertellen je in dit artikel meer over het volgen van een een cursus om SEO te leren.

Waarom aan de slag met SEO?

Voordat je aan de slag gaat met een SEO-cursus is het belangrijk om te weten waarom je hiermee een de slag moet. De voornaamste reden? Er wordt steeds meer gezocht in de zoekmachines. Wanneer iemand jouw aanbod zoekt en op je website belandt is de kans heel groot dat er een aankoop wordt gedaan. Simpelweg omdat zij je zelf hebben gevonden en de intentie om te kopen al aanwezig is.

SEO wordt steeds belangrijker omdat de zoekmachines een steeds prominentere rol aannemen in ons dagelijks leven. Wij vertrouwen de zoekmachines om ons de juiste antwoorden te geven. Oók over welke aankopen wij moeten doen!

Wil je meer weten over wat SEO precies is? Lees het hier.

Rank op de eerste positie in de zoekresultaten

Het doel van SEO is om de eerste positie te claimen in de zoekresultaten wanneer er een bepaald zoekwoord wordt gezocht. Deze eerste positie is het meest waardevol omdat de kans op doorklikken het grootste is. De tweede en derde positie hebben ook nog een grote click through rate, maar de daarop volgende posities een stuk minder. Vanaf de tweede pagina is de kans nihil dat er een conversie zal plaatsvinden. Wanneer je een SEO cursus volgt leer je stap voor stap hoe je daadwerkelijk die eerste positie kan claimen.

Claim jouw stukje van het internet

Wanneer jij aan de slag gaat met SEO ben je eigenlijk bezig om jouw stukje van het Internet te claimen. Iedere website kan een goede vindbaarheid hebben, het is alleen voor sommige branches meer werk dan de andere. Door te leren hoe SEO werkt en hoe je het zelf helemaal kunt uitvoeren kun jij je concurrentie voor zijn en je gewenste doelgroep naar je website trekken.

Toon jouw doelgroep dat jij de expert bent

Hoe je dat doet? Door te laten zien dat JIJ de expert bent in jouw vakgebied. Dat is namelijk precies wat de zoekmachines willen zien. Zij zoeken naar de website met het beste antwoord op de zoekvraag. Kun jij deze het beste beantwoorden? Dan is de kans groot dat jij bovenaan de zoekresultaten komt te staan!

SEO is geen rocket science. Tijdens het leren van SEO zul je merken dat het vooral een bepaalde logica is. Zodra je door hebt waar de algoritmes naar zoeken kun je heel eenvoudig keuzes maken wat je wel en niet wilt aanpassen aan je website. Je zult niet alleen werken aan de content van je website, maar ook de techniek en je autoriteit. SEO bestaat namelijk uit drie verschillende pijlers. Lees meer hierover in onze SEO

Een SEO-cursus starten? Begin direct!

Wil je leren hoe je een SEO copywriter, of zelfs SEO specialist kunt worden? Volg dan een volwaardige SEO cursus – ontwikkeld door ervaren SEO specialisten. De cursus Kickstart je SEO leert je hoe SEO werkt en hoe je het zelf kunt toepassen. Van A tot Z. Start nu en ga direct aan de slag met het verbeteren van jouw online vindbaarheid. SEO leren kan iedereen!

€179 ex. btw

Ook gevonden worden?

Start direct met de Kickstart je SEO cursus

  • Leer SEO door middel van lessen en toepasbare opdrachten
  • Een complete SEO-cursus voor een éénmalige investering
  • Inclusief alle SEO-tools en templates die je nodig hebt
  • Na deze cursus weet je hoe je zelf verder kunt met je SEO
Yes - ik wil gevonden worden!