Wil jij ook teksten kunnen schrijven voor een goede vindbaarheid? Dan wil jij de vaardigheden leren van een SEO copywriter. Maar wat is een SEO copywriter, wat doet diegene precies en is er wel voldoende vraag naar?

Wat is een SEO copywriter?

Een SEO copywriter is een tekstschrijver die óók rekening houdt met de SEO-richtlijnen vanuit de zoekmachines. Deze persoon schrijft ijzersterke teksten met de juiste tone of voice – zoals een professionele tekstschrijver zou moeten doen – maar past tijdens het schrijven van de webteksten ook de verschillende SEO-optimalisatie punten mee. Hierdoor is er meer kans op een goede vindbaarheid in de zoekmachines.

Een SEO tekstschrijver kan werken op freelance basis, maar óók als fulltime functie in loondienst of als onderdeel van een functie omschrijving. Dit laatste komt vaak voor bij online marketing professionals – gezien SEO onder marketingactiviteiten valt.

Wat doet een SEO copywriter precies?

Dat verschilt heel erg in wat voor vorm de SEO copywriter werkt. Een fulltime SEO copywriter houdt zich alleen bezig met het schrijven van SEO-teksten. Daar komt wel meer bij kijken dan alleen het schrijven. Een goede SEO tekstschrijver voert ook een zoekwoorden analyse uit en bekijkt de concurrentie op de daaruit komende zoekwoorden. Hierdoor kan bepaald worden wat het focus onderwerp van de tekst gaat worden en of er voldoende kans is om een hoge positie in de zoekmachine te claimen.

Wat zijn de verwachte vaardigheden?

Een goede SEO tekstschrijver moet de basisvaardigheden hebben van een tekstschrijver: foutloos kunnen schrijven, een gepaste tone of voice aan kunnen nemen, leesbare teksten en eventueel commercieel kunnen schrijven. Daarnaast is het van groot belang om de SEO-richtlijnen goed te kennen. Deze richtlijnen bepalen of een tekst opgenomen kan worden in de zoekresultaten van de zoekmachines, én hoe hoog. Het laatste is afhankelijk van de hoeveelheid concurrentie op het zoekwoord.

Is er veel vraag naar?

Ja! En de verwachting is dat de vraag alleen maar hoger wordt. De zoekmachines worden steeds vaker gebruikt omdat steeds meer mensen altijd toegang hebben tot het internet – en daardoor ook de zoekmachines. Hierdoor zien veel bedrijven in dat een goede vindbaarheid cruciaal is.

Hoe wordt je een SEO copywriter?

Door een cursus te volgen om alle vaardigheden te leren. Het is van belang om te leren hoe de zoekmachines werken, hoe een zoekwoorden analyse uitgevoerd kan worden en wat alle SEO-richtlijnen zijn. Op zoek naar een cursus Schrijven voor SEO? Volg dan één van onze basis modules!

€179 ex. btw

Ook gevonden worden?

Start direct met de Kickstart je SEO cursus

  • Leer SEO door middel van lessen en toepasbare opdrachten
  • Een complete SEO-cursus voor een éénmalige investering
  • Inclusief alle SEO-tools en templates die je nodig hebt
  • Na deze cursus weet je hoe je zelf verder kunt met je SEO

Yes - ik wil gevonden worden!