Het hebben van een passief inkomen. Het is de droom van iedere ondernemer. Want hoe fijn is het dat je kunt doen wat jij leuk vind, zoals op vakantie gaan en tijd spenderen met je familie en vrienden, en tegelijkertijd geld verdienen?

Er zijn meerdere manieren om een passief inkomen te genereren. In dit artikel vertel ik je over de mogelijkheden om een stabiele stroom aan omzet aan te trekken door het hebben van een goede vindbaarheid in de zoekmachines: een passief inkomen genereren met SEO.

Wat is passief inkomen?

Een passief inkomen is een inkomen dat je krijgt zonder er op dat moment iets voor te hoeven doen. Denk bijvoorbeeld aan rente.

Een passief inkomen krijg je niet door niks te doen. Om een passief inkomen te genereren werk je in eerste instantie hard aan het opzetten van een goede basis, waarna je het gekozen kanaal blijft onderhouden om ervoor te zorgen dat er passief inkomen uit blijft komen.

Passief inkomen generen met SEO? 5 manieren!

Er zijn meerdere manieren om een passief inkomen te genereren met SEO. De volgende 5 methodes vind ik het meest waardevol, en zijn vanuit een SEO-perspectief erg goed haalbaar.

Online cursussen

Het verkopen van online cursussen blijft één van de beste methodes om een passief inkomen te genereren. Wanneer je goed vindbaar bent in de zoekmachines, je goede reviews hebt en mensen weten dat je betrouwbaar bent zul je een continue stroom aan nieuwe cursisten aantrekken.

Wél is aan te raden om bereikbaar te zijn voor je betalende cursisten. Wanneer zij een vraag hebben of ergens niet uitkomen en zij niet gehoord worden is er een grote kans op een slechte review. En wanneer je slechte reviews ontvangt zul je minder gaan verkopen.

Het grote nadeel aan deze vorm is dat het opzetten van een goede online cursus tijd kost. Het voordeel is dat wanneer het staat en je gevonden wordt je er nog amper werk aan zult hebben, terwijl het geld wel binnenstroomt.

Affiliate marketing

Affiliate marketing blijft een fantastische methode om een passief inkomen mee te verdienen. Met affiliate marketing plaats je links op je website naar producten of diensten op andere websites. Deze links worden een x-aantal dagen actief doorgemeten. Vind er een aankoop plaats van een websitebezoeker die op jouw affiliate link heeft geklikt in die periode? Dan ontvang jij een percentage van het verkoopbedrag. Easy does it.

Wanneer jij de kennis en vaardigheden hebt om een website goed vindbaar te maken, en daar affiliate links op plaatst kun je een goed zakcentje verdienen. Vooral als de verkoopprijs van de artikelen hoog zijn (zoals bij electronica) kun je snel een flink bedrag per maand verzamelen.

Bloggen

Ik denk dat bloggen de meest old-school methode is om een passief inkomen te genereren. Want als blogger schrijf en plaats je met regelmaat nieuwe content op je website over onderwerpen waar jij gepassioneerd over bent. Dit is heel erg waardevol voor SEO – want wanneer je een goede vindbaarheid wilt in de zoekmachine is kwalitatieve en relevante content key.

Als blogger schrijf je over het algemeen over je passie. Dit kan reizen zijn, maar ook mode, tech of beleggen. Door een goede vindbaarheid te hebben op je blogs kun je betaalde samenwerkingen aan gaan. Van advertorials tot advertentie banners binnen je website. Want wanneer jij een specifieke doelgroep aanspreekt zijn er óók bedrijven die interesse hebben om jouw website-bezoekers aan te spreken. En dat kun je eenvoudig monetizen.

YouTube

SEO is niet alleen goed vindbaar zijn in Google. Met SEO kun je je vindbaarheid verhogen in allerlei zoekmachine, zo ook met YouTube SEO.

YouTube is de grootste video-zoekmachine ter wereld. Net zoals dat je je blogs en producten in je website goed vindbaar kunt maken in Google, kun je je video’s optimaliseren voor een goede vindbaarheid op YouTube (en in Google).

Omdat video steeds meer bekeken wordt en dus ook een belangrijke rol speelt in online marketing kan het erg lucratief zijn om je te gaan focussen op YouTube.

Ook hier geldt: focus je op een onderwerp waar jij passie voor hebt. Want alleen dan kun jij goede content over maken, en zal je een goede vindbaarheid ontwikkelen. Bedenk daarom eerst waar je heel veel kennis en expertise over hebt, en begin daar een YouTube kanaal over.

passief inkomen genereren door youtube

Digitale producten verkopen

Wil je een webshop starten, maar heb je geen zin in het verzenden van artikelen? Dan kun je ook digitale producten gaan verkopen. Het toegankelijk maken van digitale producten na aankoop kun je eenvoudig automatiseren, zodat je werkelijk niets hoeft te doen wanneer iemand een bestelling plaatst.

Voorbeelden van digitale producten zijn e-books, templates, audio-bites, how-to guides en luisterboeken.

De conclusie?

Wanneer je SEO-vaardigheden hebt zijn er heel wat methodes waarmee je een passief inkomen kunt genereren. Het is wel van belang dat je uitzoekt welke methode bij je past, en of je wel over voldoende kennis of expertise beschikt om die hoge rankings te behalen.. Heb je die kennis niet? Dan kun je dit uiteraard leren. Iedereen kan een passief inkomen genereren met SEO, mits je focus en geduld hebt.

Wacht niet. Het juiste moment is nu.

De beste manier om te groeien is door te beginnen. Niet door te wachten tot je doelgroep je een keer weet te vinden – want dat gebeurt niet zonder een goede strategie.

Door te investeren in je online vindbaarheid:

  • Claim jij je expert-status in je vakgebied
  • Bouw je aan een duurzaam leadgen kanaal
  • Komen de klanten naar jou toe
Boek hier je call met mij