Over Manouk

Het verhaal achter School of SEO

over manouk keurntjes

Hi, ik ben Manouk!

Ik dacht altijd te weten wat ik (ongeveer) wilde worden. Regisseur bij een TV-serie, een hoofdredacteur van een tijdschrift of de eigenaresse van een mode imperium. Dat waren de drie verschillende jobs waar ik telkens op terugkwam. Wat deze drie met elkaar gemeen hebben? Het vertellen van een verhaal, en het continue blijven aanspreken van je doelgroep.

Tijdens mijn studie International Media & Entertainment Management – dat leek mij de beste keuze – maakte ik kennis met online marketing. Ik werd enorm getriggerd. Want met online marketing werk je niet alleen met verhalen, maar wordt dit ook nog eens ondersteund door cijfers. Ik besloot om het hele TV-productie onderdeel van mijn studie te laten vallen en mij alleen nog te focussen op content en marketing.

Pas aan het einde van mijn studie kwam ik in aanraking met SEO. Ik liep stage op de moderedactie van Grazia en leerde ik dat je content kunt schrijven dat óók vindbaar gaat worden in Google. Uiteindelijk is SEO zelfs een klein onderdeel geworden van mijn afstudeerscriptie. En ik wist eindelijk wat ik wilde doen met mijn carrière.

Wat is jouw verhaal?

Laten we kennismaken

Volg je mij al op Insta?

School of SEO

Na het afronden van mijn studie zocht ik een nieuw avontuur in Amsterdam en trapte ik mijn carrière af als online marketeer bij een bureau. Mijn liefde voor SEO werd daar alleen maar versterkt. Omdat ik – uiteraard – ook andere marketing werkzaamheden moest uitvoeren waar ik veel minder (of helemaal niks) mee had besloot ik rustig verder te zoeken naar een baan bij een SEO-bureau. Daar heb ik uiteindelijk de technische kneepjes van het vak geleerd. Want naast het schrijven van doelgerichte, kwalitatieve teksten is SEO zoveel meer.

In 2016 besloot ik om verder te gaan als freelancer. Mijn grootste motivatie? Ik wilde graag in contact zijn met mijn klanten, iets wat ik niet mocht van mijn werkgever. Ook wilde ik op mijn eigen manier werken aan het verbeteren van de online vindbaarheid. Ik miste de verbinding met mijn klanten en hun aanbod. Dat vind ik essentieel bij het ontwikkelen en uitvoeren van een passende SEO-strategie.

Na 3 jaar succesvol gefreelanced te hebben op onder andere heel veel toffe redacties van grote Nederlandse tijdschriften begon ik de drang te voelen om mijn opgedane kennis te delen met anderen. Want de meeste ondernemers die ik sprak deden helemaal niks met SEO. Iets wat ik niet kon begrijpen – puur omdat ik weet hoe essentieel deze marketingmethode kan zijn voor het online succes van een bedrijf.

Ik begon met het geven van SEO-workshops aan ondernemers. Dat bleek een gouden zet. Ik wilde meer ondernemers helpen met de kennis en tools die zij nodig hebben om zelf hun vindbaarheid te verhogen. School of SEO was een feit.

In maart 2020 lanceerde ik de website met de eerste cursus. Inmiddels bestaat het aanbod uit meerder online cursussen, 1 op 1 trajecten, workshops en maatwerk oplossingen. En ik ben nog langer niet klaar: dit is pas het begin.

Portfolio

In de afgelopen jaren heb ik het voorrecht gehad om onder andere voor de volgende merken aan hun vindbaarheid te mogen werken:

In de media

Mijn missie is om de kennis van zoekmachine optimalisatie toegankelijk te maken voor iedereen. Ik sta daarom open om mijn kennis te delen op andere platformen. Dit doe ik voornamelijk in de vorm van interviews en gastblogs – maar kan eventueel ook in een andere vorm.

Wil je over School of SEO schrijven? Neem dan contact met mij op door te mailen naar manouk@school-of-seo.com.

Klik op onderstaande logo’s om de interviews en gastblogs te lezen:

Wacht niet. Het juiste moment is nu.

De beste manier om te groeien is door te beginnen. Niet door te wachten tot je doelgroep je een keer weet te vinden – want dat gebeurt niet zonder een goede strategie.

Door te investeren in je online vindbaarheid:

  • Claim jij je expert-status in je vakgebied
  • Bouw je aan een duurzaam leadgen kanaal
  • Komen de klanten naar jou toe

Boek hier je call met mij