Over

Het verhaal achter School of SEO

Over School of SEO

Het doel achter School of SEO is om een centrale plek te creëren waar je op een toegankelijke, heldere manier SEO leert begrijpen én meteen toepast.

Ik deel mijn SEO-kennis in de vorm van online cursussen en 1 op 1 SEO-coaching en zorg ervoor dat alle informatie en kennis op een fijne, gestructureerde manier voor jou beschikbaar wordt. De cursussen bestaan niet uit ellenlange teksten zodat je door de bomen het bos niet meer ziet, maar waardevolle, doelgerichte informatie. Zodat iedereen ermee aan de slag kan – op een efficiënte manier.

Want School of SEO is voor iedereen. Voor de startende ondernemer die haar website SEO-proof wil inrichten, de gevorderde ondernemer die zijn website wil voorzien van een duurzame SEO-strategie en de online marketeer die door middel van een 1 op 1 training meer SEO-kennis wil opdoen.

Iedereen verdient de kans om goede posities in de zoekmachines te claimen. Ongeacht budget, leeftijd of (huidige) kennis. De cursussen en coaching zijn to the point, direct toepasbaar én het aanbod is geschikt voor iedere portemonee.

Over Manouk

Ik ben jarenlang werkzaam geweest als SEO specialist en heb vele startende en gevestigde bedrijven mogen helpen met het verhogen van hun vindbaarheid. Ik bevond mij in de levendige ondernemers-community van Amsterdam, en het viel mij op dat veel (startende) ondernemers geen moeite staken in het verhogen van hun vindbaarheid. Na wat onderzoek bleek dat het online aanbod van SEO-kennis eenzijdig is en daarnaast erg hoog geprijsd. Daar moest verandering in komen: School of SEO was geboren.

Met School of SEO wil ik iedereen de mogelijkheid geven om SEO-kennis op te doen. SEO is een zeer effectieve marketingmethode dat geen geld hoeft te kosten – alleen je tijd. De SEO-cursussen zijn daarom erg geschikt voor bijvoorbeeld beginnende ondernemers, studenten en copywriters om een extra vaardigheid te leren en daar zelf mee aan de slag te gaan. Je doet een eenmalige investering en hebt vanaf dan altijd toegang tot de cursus. Hierdoor kun je op je eigen tempo aan de slag, en kun je altijd de stof nog nalezen.

Voor de ambitieuze ondernemers bied ik verschillende vormen van 1 op 1 SEO-coaching aan. Van SEO-strategie trajecten, tot een SEO-strategie op maat en 1 op 1 sessies. Daarnaast geef ik SEO-workshops en -masterclasses bij bedrijven.

manouk van school of seo

Mijn verhaal

Mijn jeugd bracht ik door in een piepklein dorpje in de Achterhoek. Omdat ik het achteraf wonen niet meer zag zitten zocht ik een opleiding ver van huis. Dat was mijn grootste motivatie om te gaan studeren. Ik besloot International Media & Entertainment Management te gaan studeren in het oh zo gezellige Breda.

De studie begon ik met het idee dat ik films en TV-series wilde gaan maken. Want die keek ik graag (tot zover mijn motivatie). Toen ik erachter kwam dat films maken echt niet mijn ding hoefde ik niet van studie te wisselen omdat ik een hele brede opleiding volgde.

Zo bracht mijn stage, bij een groot mediabedrijf, me voor het eerst in aanraking met de wereld van online marketing. Ik raakte gefascineerd door de mogelijkheden én de kracht van zoekmachine optimalisatie, keyword density en de vindbaarheid van een artikel. De start van mijn liefde voor SEO. Een passie die door de jaren alléén maar sterker is geworden.

De technische kneepjes van het vak heb ik na mijn afstuderen bij verschillende bedrijven geleerd. Maar ondanks de leuke klussen miste ik mijn eigen manier van werken en het zelf bepalen van de juiste strategieën. De stap om voor mijzelf te beginnen was daar. En dus werd in 2017 mijn eigen onderneming geboren.

Inmiddels heb ik vele startende en gevestigde bedrijven mogen helpen met het verhogen van hun vindbaarheid. Sinds 2019 houd ik mij alleen nog bezig met SEO-kennisdeling. Want SEO-kennis moet toegankelijk zijn voor iedereen.

In de afgelopen jaren heb ik het voorrecht gehad om onder andere voor de volgende merken aan hun vindbaarheid te mogen werken:

In de media

Mijn missie is om de kennis van zoekmachine optimalisatie toegankelijk te maken voor iedereen. Ik sta daarom open om mijn kennis te delen op andere platformen. Dit doe ik voornamelijk in de vorm van interviews en gastblogs – maar kan eventueel ook in een andere vorm.

Wil je over School of SEO schrijven? Neem dan contact met mij op door te mailen naar manouk@school-of-seo.com.

Klik op onderstaande logo’s om de interviews en gastblogs te lezen:

€179 ex. btw

Ook gevonden worden?

Start direct met de Kickstart je SEO cursus

  • Leer SEO door middel van lessen en toepasbare opdrachten
  • Een complete SEO-cursus voor een éénmalige investering
  • Inclusief alle SEO-tools en templates die je nodig hebt
  • Na deze cursus weet je hoe je zelf verder kunt met je SEO

Yes - ik wil gevonden worden!