Over

Het verhaal achter School of SEO

Over School of SEO

Het doel achter School of SEO is een online leeromgeving creëren waar je op een toegankelijke, heldere manier SEO leert begrijpen én meteen toepast.

Ik deel alle ins and outs van SEO en zorg ervoor dat alle informatie op een fijne, gestructureerde manier voor jou klaarstaat. Geen ellenlange teksten zodat je door de bomen het bos niet meer ziet, maar waardevolle, doelgerichte informatie. Zodat iedereen ermee aan de slag kan!

Want School of SEO is voor iedereen. Voor de startende ondernemer die haar website SEO-proof wil inrichten, de gevorderde ondernemer die zijn website wil voorzien van blogs volgens de SEO-richtlijnen en de online marketeer die in het algemeen meer SEO-kennis wil opdoen.

Iedereen verdient de kans om goede posities in de zoekmachines te claimen. Ongeacht budget, leeftijd of (huidige) kennis. De cursussen zijn to the point, direct toepasbaar én geschikt voor iedere portemonnee.

Over Manouk

Ik ben jarenlang werkzaam geweest als SEO specialist en heb vele startende en gevestigde bedrijven mogen helpen met het verhogen van hun vindbaarheid. Ik bevond mij in de levendige ondernemers-community van Amsterdam, en het viel mij op dat veel (startende) ondernemers geen moeite staken in het verhogen van hun vindbaarheid. Na wat onderzoek bleek dat het online aanbod van SEO-kennis eenzijdig is en daarnaast erg hoog geprijsd. Daar moest verandering in komen: School of SEO was geboren.

Met School of SEO wil ik iedereen de mogelijkheid geven om SEO-kennis op te doen. SEO is een zeer effectieve marketingmethode dat geen geld hoeft te kosten – alleen je tijd. Het is daarom erg geschikt voor bijvoorbeeld beginnende ondernemers, studenten en copywriters om een extra vaardigheid te leren en daar zelf mee aan de slag te gaan. Je doet een eenmalige investering en hebt vanaf dan altijd toegang tot de cursus. Hierdoor kun je op je eigen tempo aan de slag, en kun je altijd de stof nog nalezen.

Get to know me in 1 minute

  • Ik ben International Media & Entertainment Management gaan studeren omdat ik films wilde maken. Alleen kwam ik er al snel genoeg achter dat ik dat echt niet leuk vond… Gelukkig was het een hele brede opleiding (van graphic design, radio maken en shortmovies opnemen tot scriptwriting en marketing) en heb ik niet hoeven wisselen.
  • Ik eet al meer dan 4 jaar voor 99% plantaardig. Voor het klimaat, de dieren en mijn eigen gezondheid. Of het moeilijk is? Totaal niet: ik ben nooit gek geweest op vlees en qua zuivel zijn er fantastische vervangers op de markt. En die ene procent niet plantaardig? I blame it on cheese. Veganistische kaas is gewoon (nog) niet zo lekker als echte kaas.
  • Ik heb extreme hoogtevrees. Serieus. Wanneer ik een film kijk waarbij iemand op een hoog dakterras staat krijg ik al natte handen. Laat staan wanneer mijn vriend weer eens een video laat zien waarop een of andere malloot zonder veiligheidsriem een enorme toren beklimt. Als ik eraan denk beginnen mijn zweethandjes alweer op te komen
  • Doordat ik video’s maak voor Instagram, YouTube en natuurlijk mijn cursussen denken vele dat ik een extravert ben. Maar eerlijk? Ik ben mega introvert, en ben nog nooit in mijn leven zo productief geweest als tijdens de lockdown. Jep, ik floreer het beste in mijn eigen bubbel (oftewel mijn home-office).
  • Ik kom uit een klein dorpje uit Gelderland, heb 12 jaar in steden zoals Breda en Amsterdam gewoond, maar ben sinds de pandemie weer terug in Gelderland and living the best of both worlds: ik kom meerdere keren per week in verschillende steden, maar kom ‘s avonds weer thuis in een groene omgeving.
  • Ik ben de grootste hondenliefhebber die je ooit tegen zal komen.

Mijn verhaal

Mijn jeugd bracht ik door in een piepklein dorpje in de Achterhoek. Omdat ik het achteraf wonen niet meer zag zitten zocht ik een opleiding ver van huis. Dat was mijn grootste motivatie om te gaan studeren. Ik besloot International Media & Entertainment Management te gaan studeren in het oh zo gezellige Breda.

De studie begon ik met het idee dat ik films en TV-series wilde gaan maken. Want die keek ik graag (tot zover mijn motivatie). Toen ik erachter kwam dat films maken echt niet mijn ding hoefde ik niet van studie te wisselen omdat ik een hele brede opleiding volgde.

Zo bracht mijn stage, bij een groot mediabedrijf, me voor het eerst in aanraking met de wereld van online marketing. Ik raakte gefascineerd door de mogelijkheden én de kracht van zoekmachine optimalisatie, keyword density en de vindbaarheid van een artikel. De start van mijn liefde voor SEO. Een passie die door de jaren alléén maar sterker is geworden.

De technische kneepjes van het vak heb ik na mijn afstuderen bij verschillende bedrijven geleerd. Maar ondanks de leuke klussen miste ik mijn eigen manier van werken en het zelf bepalen van de juiste strategieën. De stap om voor mijzelf te beginnen was daar. En dus werd in 2017 mijn eigen onderneming geboren.

Inmiddels heb ik vele startende en gevestigde bedrijven mogen helpen met het verhogen van hun vindbaarheid. Sinds 2019 houd ik mij alleen nog bezig met SEO-kennisdeling. Want SEO-kennis moet toegankelijk zijn voor iedereen.

In de afgelopen jaren heb ik het voorrecht gehad om onder andere voor de volgende merken aan hun vindbaarheid te mogen werken:

In de media

Mijn missie is om de kennis van zoekmachine optimalisatie toegankelijk te maken voor iedereen. Ik sta daarom open om mijn kennis te delen op andere platformen. Dit doe ik voornamelijk in de vorm van interviews en gastblogs – maar kan eventueel ook in een andere vorm.

Wil je over School of SEO schrijven? Neem dan contact met mij op door te mailen naar manouk@school-of-seo.com.

Klik op onderstaande logo’s om de interviews en gastblogs te lezen:

€399

Ook gevonden worden?

Start direct met de Boost je vindbaarheid cursus

Leer een SEO strategie opzetten én uitvoeren met persoonlijke feedback op je eigen tempo.

  • Leer de basis van SEO toe te passen
  • Een complete SEO-training voor een éénmalige investering
  • Na deze training weet je hoe je zelf verder kunt met je SEO
  • Inclusief 1 op 1 SEO sessie met een ervaren SEO-specialist
Ik doe mee!