Het hebben van een Google Mijn Bedrijf is enorm waardevol voor je bedrijf. Het maakt niet uit of je een fysieke locatie hebt of niet: met Google Mijn Bedrijf zet je letterlijk je bedrijf op de kaart. Naast een vermelding in Google Maps kunnen zoekmachine-gebruikers eenvoudig contact met je opnemen. Gezien een vermelding op Google Mijn Bedrijf helemaal gratis is, is er geen reden om het niet te gebruiken.

Het kan voorkomen dat er meerdere vermeldingen van je bedrijf in Google staan. Wanneer er meerdere vermeldingen zijn is de kans groot dat geen enkele vermelding echt goed gevonden zal worden. Het is dan slim om meerdere Google Mijn Bedrijf vermeldingen te samenvoegen. In dit artikel vertel ik je hoe.

Wat als je twee Google Mijn Bedrijf vermeldingen hebt voor één bedrijf?

Wanneer je erachter komt dat er twee of meerdere Google Mijn Bedrijf vermeldingen zijn van je bedrijf is het van groot belang om deze vermeldingen samen te voegen. Er zijn een aantal stappen die je kunt nemen zonder dat je je reviews verliest.

Ook na het fuseren van twee bedrijven kun je de Google Mijn Bedrijf profielen laten samenvoegen. Lees de stappen hieronder voor meer informatie.

Hoe voeg je meerdere Google Mijn Bedrijf vermeldingen samen?

Loop de volgende stappen door om meerdere vermeldingen samen te voegen.

Word eigenaar van alle vermeldingen van je bedrijf

Het kan zijn dat je nog niet eigenaar bent van alle vermeldingen die je wilt samenvoegen. Dit is stap één. Om de Google Mijn Bedrijf vermeldingen samen te voegen hoort er één eigenaar te zijn voor alle vermeldingen.

Vind je een vermelding die niet in jouw beheer is? Klik dan op de knop ‘Ben jij eigenaar van dit bedrijf?’ en vul de aanvraag in.

Zet alle vermeldingen op hetzelfde adres

De tweede stap is om alle vermeldingen op hetzelfde adres te zetten. Want zolang dat niet zo is zal Google de vermeldingen niet willen samenvoegen.

In je Google Mijn Bedrijf dashboard kun je je adres eenvoudig aanpassen. Wel is er een kans dat Google het adres wilt verifiëren. Ze sturen dan een fysiek kaartje naar het adres met een code om zeker te weten dat je bedrijf op dat adres gevestigd is.

Verwijder alle vermeldingen die je niet wilt behouden

Nu alle vermeldingen op dezelfde locatie staan (en allemaal geverifieerd zijn) is het tijd voor de volgende stap: het verwijderen van alle vermeldingen die je niet wilt behouden. No worries: deze blijven nog een tijdje in Google’s beheer.

Neem contact op met Google voor het samenvoegen

Google kan de vermeldingen voor je samenvoegen. Zij bieden deze service aan omdat zij ook willen dat er maar één Google Mijn Bedrijf per geregistreerd staat.

Je kunt het samenvoegen aanvragen door dit formulier in te vullen. Binnen een paar dagen zal een medewerken van Google contact met je opnemen met eventuele vervolgstappen.

Over het algemeen duurt het een paar dagen voordat het samenvoegen plaatsvindt. In de tussentijd moet je het even alleen doen met die ene vermelding die je hebt. De reviews van de andere vermeldingen zullen een paar dagen na het samenvoegen zichtbaar worden. Dit heeft even tijd nodig.

De conclusie?

Je moet een paar stappen nemen, maar het is zeker mogelijk om je Google Mijn Bedrijf vermeldingen samen te voegen. Hierdoor krijg je al je reviews op één vermelding te staan, en zullen de zoekmachine-gebruikers niet meer verward worden door de meerdere vermeldingen.

Wacht niet. Het juiste moment bestaat niet.

De beste manier om te groeien is door te beginnen. Niet door te wachten tot je doelgroep je een keer weet te vinden – want dat gebeurt niet zonder een goede strategie.

Door te investeren in je online vindbaarheid:

  • Claim jij je expert-status in je vakgebied
  • Bouw je aan een duurzaam leadgen kanaal
  • Komen de klanten naar jou toe
Boek hier je call met mij