Als ondernemer doe je veel meer dan alleen het ontwikkelen van een bepaald aanbod. Je houdt je ook bezig met online marketing, klantenservice, strategie en misschien zelfs fulfillment. Er is veel te doen, en altijd bij te leren over de beste methodes en technieken.

Op deze pagina deel ik de boeken die ik als het meest waardevol heb beschouwd. Ze staan onderverdeelt in verschillende categorieën van verschillende vormen van marketing.

Heb je een boek waarvan jij vindt dat ik ‘m echt moet lezen? Stuur de tip door via manouk@school-of-seo.com.

Conversie optimalisatie boeken

Online invloed

Door Bas Wouters & Joris Groen

Dit boek is ideaal voor iedereen die het online gedrag van websitebezoekers wilt leren begrijpen – en nog belangrijker – zelf aan de slag wilt gaan met het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van je website.

Dit boek geeft je voorbeelden van hoe het moet, en hoe het vooral niet moet en is direct toepasbaar. Een must-read voor iedere webshop eigenaar.

marketing boeken tip online invloed

Building a Story Brand

Door Donald Miller

Dit boek is mijn communicatie-bijbel. Door dit boek heb ik geleerd hoe ik wat moet communiceren op mijn website, en hoe ik daar een verhaal van kan maken.

Het is een toepasbaar boek, waarbij je 7 stappen doorloopt om een story board te vullen. Je story board helpt je om je boodschap scherp en gefocust te houden, met de juiste toon en feeling.

Een echt musthave wanneer je het lastig vindt om de teksten op de salespagina’s van je website te verbeteren.

online marketing boeken

Productiviteit

Grip

Door Rick Pastoor

Ben je klaar met een overstromende inbox met onbeantwoorde e-mails en kom je niet aan je werk toe omdat er steeds iets of iemand tussendoor komt? Dan is dit boek je redding.

Ik heb dit boek in één ruk uitgelezen tijdens een vakantie, en heb na die vakantie alles direct doorgevoerd. En daar heb ik maar één ding over te zeggen: dit had ik veel eerder moeten doen. Ik heb nu structuur in mijn werkweek en heb daadwerkelijk grip op mijn doelstellingen.

Nóg een pluspunt aan dit boek: het is direct toepasbaar. En dat vind ik echt top aan een boek. Dus: ga dat lezen!

grip marketing boek

Mindset

Everything is figureoutable

Door Marie Forleo

Ik volg Marie Forleo – een Amerikaanse ondernemer – al jaren. Ze is onwijs positief (en grappig) en deelt haar struggles maar ook de oplossingen daarop via haar podcast en online video serie ‘Marie TV’.

In dit boek leert ze je hoe je een aantal simpele gewoontes kunt aanleren om positief te blijven en en oplossing te vinden voor al je tegenslagen. Het leest heel makkelijk, en ze geeft je toepasbare tips voor ondernemerstruggles.

marketing boek marie forleo

Think and Grow Rich

Door Napoleon Hill

Een mustread voor iedere ondernemer. Het boek gaat over het onderzoek dat Napoleon Hill heeft uitgevoerd om uit te zoeken wat miljonairs met elkaar gemeen hebben. Het komt neer op een bepaalde denkwijze, die hij nooit in het boek benoemd, maar die wel duidelijk wordt door de verhalen van de miljonairs.

Ik raad je aan om een recente versie te kopen, gezien de eerste versie uit 1937 komt. In de vernieuwde versies staan redactionele notities bij gedateerde zinnen – gezien het bedrijfsleven nogal veranderd is. Maar alsnog: één van mijn favoriete boeken.

marketing mindset boek

Binnenkort vul ik deze lijst aan met nieuwe boeken!

€179 ex. btw

Ook gevonden worden?

Start direct met de Kickstart je SEO cursus

  • Leer SEO door middel van lessen en toepasbare opdrachten
  • Een complete SEO-cursus voor een éénmalige investering
  • Inclusief alle SEO-tools en templates die je nodig hebt
  • Na deze cursus weet je hoe je zelf verder kunt met je SEO
Yes - ik wil gevonden worden!