Je online vindbaarheid is belangrijker dan ooit. Zit je erover na te denken om een (online) SEO training te volgen? Wij leggen in dit artikel aan je uit waar je rekening mee moet houden. Want iedereen kan SEO leren.

Wat is een SEO training?

Een SEO training is een online of offline evenement of traject waarbij één of meerdere SEO specialisten een persoon of groep opleidt om méér toepasbare kennis op te doen. Een training over zoekmachine optimalisatie kan op verschillende manieren worden ingestoken omdat er veel verschillende onderwerpen zijn die besproken kunnen worden.

Een basis SEO training zal een cursist uitleg geven over drie drie pijlers van SEO, wat SEO precies is,  hoe de zoekmachines werken en wat een basis SEO-stappenplan is om zelf je vindbaarheid te verhogen.

SEO training zonder begeleiding

De meest aangeboden vorm van een SEO training is een cursus zonder persoonlijke begeleiding van een SEO specialist. Dit betekent dat je kant-en-klare kennis op kunt doen door middel van een online module of een eenmalige workshop. Deze SEO trainingen zijn er geschikt voor mensen die al een beetje kennis hebben van online marketing.

SEO training volgen mét begeleiding

Een SEO training volgen mét begeleiding kan voor een beginner in online marketing erg waardevol zijn. Je krijgt dan de kans om vragen te stellen over de leerstof, je wordt daadwerkelijk meegenomen in de te leren hoofdstukken en een SEO specialist kijkt daadwerkelijk mee met bijvoorbeeld jouw SEO-strategie of zoekwoorden analyse.

seo training met begeleiding

Voor wie is het geschikt?

Er zijn heel veel verschillende soorten SEO trainingen op de Nederlandse markt. Voor wie welke cursus het meest geschikt is is daarom lastig uit te leggen.

Gaat het om een basis cursus zoekmachine optimalisatie? Dan is de SEO training geschikt voor iedereen die zelf aan de slag wilt kunnen met het verhogen van de vindbaarheid in de zoekmachines.

Wil je zeker weten dat je de kennis op de juiste manier leert en gaat toepassen? Dan raden wij je aan om een cursus te volgen met begeleiding van een ervaren SEO specialist.

Wat mag je verwachten van het volgen van een SEO training?

Natuurlijk mag je verwachten dat alle kennis up-to-date is. SEO verandert regelmatig, en het is aan de maker van de cursus om ervoor te zorgen dat de cursisten gaan werken volgens de laatste SEO-richtlijnen.

Een goede SEO training zal ook altijd updates blijven sturen naar oud-cursisten om ze op weg te helpen bij bijvoorbeeld veranderingen in het algoritme. Je wil natuurlijk niet ieder jaar een nieuwe cursus moeten gaan volgen omdat Google weer het een en ander heeft omgegooid.

Ook mag je verwachten dat je een eenmalige investering doet. Er zijn trainingen waarbij ze alsnog vragen om dure SEO-tools aan te schaffen. Een goede SEO training geeft je gratis tools om de basis opdrachten mee uit te voeren.

Hoe vind je een geschikte training?

Wij raden je aan om rond te kijken op het Internet om aanbod met elkaar te vergelijken. Iedere cursist heeft andere wensen – dus jij ook.

Kijk naar inhoud, reviews van oud-cursisten en natuurlijk de prijs.

seo training zonder begeleiding

Wordt óók een ster in zoekmachine optimalisatie!

Wil je óók aan de slag met je vindbaarheid? Start dan nu met een SEO training. In ons aanbod vind je meerdere SEO trainingen – mét en zonder begeleiding.

€179 ex. btw

Ook gevonden worden?

Start direct met de Kickstart je SEO cursus

  • Leer SEO door middel van lessen en toepasbare opdrachten
  • Een complete SEO-cursus voor een éénmalige investering
  • Inclusief alle SEO-tools en templates die je nodig hebt
  • Na deze cursus weet je hoe je zelf verder kunt met je SEO

Yes - ik wil gevonden worden!