Veelgestelde vragen

Waarom zou ik voor jullie modules kiezen en niet voor een andere online aanbieder?

Met School of SEO willen wij zoekmachine-optimalisatie toegankelijk maken voor iedereen! Onze kennis delen op een toegankelijke, heldere manier. Geen eindeloze lappen tekst, maar een zo compact mogelijke module met alleen waardevolle en gepaste informatie. Je leert nieuwe skills én past deze meteen toe. Een handige en effectieve combinatie!

Kan ik ook een real life cursus volgen in plaats van een online versie?

Ja, zeker! Via oprichtster Manouk: zij biedt via haar eigen website verschillende SEO-cursussen aan. Van een workshop (in Amsterdam) tot een 1-op-1-sessie bij jou thuis of op kantoor.

Wanneer kan ik beginnen met de modules?

Wanneer jij wil! Je kan op ieder moment toegang krijgen tot een module door deze aan te schaffen. Na de aankoop kan je meteen inloggen en starten.

Wat heb ik nodig om met deze SEO-modules aan de slag te gaan?

Je kan je kennis inzetten voor jouw eigen website, maar je kan ook je skills uitbreiden als marketeer en inzetten voor andere ondernemingen. Wat je nodig hebt is een website (met blogpagina) die werkt met WordPress, Squarespace, Wix of een ander CMS. Verder gebruiken we in de modules vooral gratis tools, dus buitenom deze module hoef je niets aan te schaffen.

Ik vind schrijven wel leuk, maar ook moeilijk. Hoe pak ik het aan?

Schrijven is een vak apart. Maar weet ook: mensen belanden op jouw website omdat zij geïnteresseerd zijn in waarover je schrijft, niet hoe. Het onderwerp spreekt ze aan, ze hebben een vraag waar jij antwoord op weet of je biedt een interessante service aan. Wel geldt natuurlijk: spelfouten zijn een no go… 

Verbeter ik mijn website meteen na het volgen van een module?

Ja en nee. Je zal zeker je vindbaarheid verhogen als je aan de slag gaat met de modules van School of SEO. Maar: SEO gaat in sprints. Het is (helaas) niet zo dat je in één keer klaar bent. Het is een doorlopend traject: probeer alles wat je geleerd hebt dus regelmatig te herhalen om zo actueel te blijven!

Wat brengt het volgen van een module mij?

Los van welke module je volgt, is de kennis die je op doet een investering in jouw eigen kennis én in jouw business. Als je weet hoe je met SEO de juiste doelgroep naar je website kan leiden, kan het meer omzet genereren! Natuurlijk is dit afhankelijk van de sector waarin je je bevindt en welke dienst of welk product je aanbiedt.

Hoe lang duurt het volgen van een module?

Jij bepaalt jouw eigen tempo! Je hebt voor altijd toegang tot de door jou aangeschafte modules. Het ideale is dat als je de modules doorloopt, je al aan het investeren bent in SEO. Op deze manier kan je de opgedane kennis zo snel mogelijk inzetten voor jouw website. Het duurt ongeveer twee maanden voordat je resultaat ziet van je werk. Beter om zo snel mogelijk te beginnen dus!

Een concreet antwoord op de vraag: binnen 1 à 2 dagen kan je een hele module doorlopen hebben, inclusief opdrachten en toepassingen.

Welke module is voor mij het meest geschikt?

Dat ligt aan het doel: in elke module wordt de basis van SEO uitgelegd. Wil je je voornamelijk richten op het uitbreiden van je websitetekst door blogs? Volg dan “Schrijven voor SEO”. Wil je erachter komen hoe jij je website SEO-technisch optimaliseert en hoe je websiteteksten schrijft volgens de SEO-richtlijnen? Volg dan “SEO Fundamentals”. In deze module komt ook het gedeelte over ‘Schrijven’ aan bod. Een sterke combinatie dus!

Zijn de modules moeilijk?

Nee, de modules zijn niet moeilijk. School of SEO wil juist een plek zijn waar je op een toegankelijke manier de kneepjes van het vak leert. Alle termen worden uitgelegd en kan je altijd gemakkelijk terugvinden in de begrippenlijst.

Ik wil leren hoe ik een zoekwoordenanalyse moet uitvoeren. Welke module is geschikt?

De modules Schrijven en Fundamentals bevatten allebei een hoofdstuk waarin uitgebreid wordt verteld over hoe een zoekwoordenanalyse in zijn werk gaat, welke SEO-tools je het beste kunt gebruiken en waar je rekening mee moet houden.

Tot wanneer kan ik de module(s) inzien?

De modules blijven voor altijd inzichtelijk. Wanneer er iets verandert in de SEO-wereld passen we zelfs de modules aan. Ze blijven daarom altijd up-to-date.

Wat leer je in de modules?

Wij raden je aan om de verschillende modules te bekijken op deze website. Het verschilt namelijk per module wat je leert. Kom je er niet uit welke module bij jouw wensen passen? Neem contact met ons op via info@school-of-seo.com!

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Je kunt betalen via iDeal, PayPal en Bancontact.

Een andere vraag? No worries!