SEO is een krachtige vorm van online marketing. Toch zijn er veel ondernemers die er bewust voor kiezen om niet te beginnen met het verhogen van hun online vindbaarheid. Vaak omdat zij niet weten waar en hoe ze moeten beginnen, of bang zijn dat ze geen resultaten kunnen boeken omdat hun concurrentie al langer aan hun SEO werken.

Door middel van SEO kun je een stabiele stroom aan nieuwe klanten naar je website trekken. Oók als je heel veel online concurrenten hebt die al langer met SEO bezig zijn. Er zijn namelijk altijd zoekwoorden waar jij wel een hoge positie op kunt claimen. Mensen zoeken op verschillende manieren naar dezelfde antwoorden. En daar kun jij als website-eigenaar slim op inspelen!

In dit artikel vertel ik je wat de voordelen van SEO zijn. Want naast het verhogen van je vindbaarheid, doet SEO nog meer voor je bedrijf.

Voordeel #1 – je wordt gevonden door je gewenste doelgroep

Als je niet aan je online vindbaarheid werkt, dan is er ook geen kans dat je gewenste doelgroep jou en je aanbod gaat vinden. Want wees eerlijk: dat is je grootste trigger om met SEO te gaan beginnen.

Je hebt zorgvuldig je aanbod samengesteld. Of dat nu diensten zijn vanuit je expertise of fysieke producten – je hebt deze met één reden op je website geplaatst: om aangeschaft te worden door je websitebezoekers.

Door middel van zoekmachine optimalisatie kun je ervoor zorgen dat er heel veel bezoekers naar jouw website komen. En niet zomaar bezoekers: warme bezoekers. Dit betekent dat deze bezoekers weten wat zij willen kopen en specifiek op zoek zijn naar dat aanbod. Zorg daarom dat je weet in welke fases je doelgroep zich kan bevinden. Met SEO optimaliseer je je website namelijk voor zoekopdrachten die direct wijzen naar jouw aanbod. Het is dan ook de kunst om te optimaliseren voor de juiste zoekwoorden om zo jouw gewenste doelgroep naar je website je trekken én te laten converteren.

Het grootste voordeel van SEO is dat je doelgroep jou weet te vinden, in plaats van dat jij je doelgroep moet gaan benaderen. SEO is daarom één van de duurzaamste online marketing methodes.

Het grootste voordeel van SEO is dat je doelgroep jou weet te vinden, in plaats van dat jij je doelgroep moet gaan benaderen

Voordeel #2 – je claimt je expertise in je vakgebied

Jij bent je bedrijf begonnen omdat je gelooft in je aanbod én je expertise. Door jouw expertise te delen in de vorm van content gaat óók de zoekmachine geloven dat jij een expert bent in jouw vakgebied. Want hoe meer specifieke informatie jij kunt geven over jouw aanbod – hoe meer autoriteit je opbouwt in de zoekmachines op dat onderwerp.

Door consistent nieuwe content te genereren op je website bouw je je online expertise en vindbaarheid stabiel op. Meer content is meer kans op hoge rankings.

Lukt het je niet om content te maken over het aanbod op je website? Dan moet je je afvragen of je wel echt een expert bent in jouw vakgebied…

Voordeel #3 – je verhoogt de gebruiksvriendelijkheid van je website

Door aan je SEO te werken ben je eigenlijk bezig met het optimaliseren van de gebruiksvriendelijkheid van je website. Betere content, betere techniek en meer autoriteit.

Tijdens het optimaliseren van je website voor de zoekmachines werk je aan de drie SEO pijlers: Content, techniek en autoriteit. Jouw doel is om ervoor te zorgen dat de bezoekers van je website de beste ervaring hebben die zij kunnen wensen: antwoord op de vragen die zij stellen in de zoekmachines (content), een goed werkende website die snel inlaadt (techniek) en een goede reputatie (autoriteit).

Door te werken aan je SEO verbeter je óók de gebruiksvriendelijkheid van je website. Win-win!

De voordelen van SEO voor jouw bedrijf

Door consistent aan kwalitatieve en relevante content te werken én je website gebruiksvriendelijker te maken verhoog je de kans dat de bezoekers ook daadwerkelijk een aankoop gaan doen:

de voordelen van seo - het resultaat

Bedenk daarnaast dat zolang jij niet aan je online vindbaarheid werkt, je concurrenten een steeds grotere deel van de zoekmachines gaan claimen.

Het is echter nog niet te laat om te beginnen met het leren van SEO. Start vandaag met het opdoen van de kennis die je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan met het verhogen van je vindbaarheid, en pak de voordelen van SEO!

Wacht niet. Het juiste moment bestaat niet.

De beste manier om te groeien is door te beginnen. Niet door te wachten tot je doelgroep je een keer weet te vinden – want dat gebeurt niet zonder een goede strategie.

Door te investeren in je online vindbaarheid:

  • Claim jij je expert-status in je vakgebied
  • Bouw je aan een duurzaam leadgen kanaal
  • Komen de klanten naar jou toe

Boek hier je call met mij