Als ondernemer ben je óf ga je op het punt komen dat je voor de keuze komt:

Moet ik gaan investeren in mijn eigen SEO?

Als je het aan mij vraagt krijg je natuurlijk een dikke JA want SEO is nog steeds het kanaal dat het meeste verkeer naar je website kan trekken – maar ik wil je natuurlijk ook vertellen dat de nadelen van SEO zijn. Want iedere marketingkanaal heeft zo zijn voor- en nadelen.

De voordelen van SEO

Er zitten heel veel voordelen aan SEO –  maar hieronder benoem ik de belangrijkste.

Een hoge ROI

SEO heeft een hoge Return-On-Investment. Eén van de belangrijkste redenen is omdat SEO verkeer aantrekt dat een grote kans heeft op converteren. Want mensen zoeken wat jij aanbiedt – en wanneer jij hoog in de zoekmachines staat komen ze op jouw website terecht. De kans op converteren is dan heel hoog.

Een enorm bereik

Met SEO bereik je niet alleen potentiële klanten in jouw regio – maar óók in het hele land, of over de hele wereld! De groep mensen die jij kunt bereiken door middel van SEO is groter dan ieder ander kanaal.

Je investeert tijd – geen geld

SEO is gratis. Het kost alleen tijd. Wanneer je consequent werkt aan je vindbaarheid in de zoekmachines zul je resultaat boeken. Daar heb je geen bak geld voor nodig. Alleen wat basis kennis en de discipline om door te bouwen aan je SEO.

De nadelen van SEO

Naast voordelen zijn er ook altijd nadelen. Geen enkel marketingkanaal is een 100% veilige keuze. Hieronder volgen een aantal nadelen die je moet afwegen voordat je investeert in de vindbaarheid van je website.

Het is een langetermijn strategie

En dat is meteen de reden dat zoveel ondernemers afhaken en er voor kiezen om niet in te zetten op SEO. En dat is heel dom. Want je concurrenten doen het wel. Door niet aan je vindbaarheid in de zoekmachines te werken geef je je concurrenten een voorsprong én veel meer kans op een hoge omzet. En waarom zou je dat willen?

Hieronder vind je een schatting van de tijd die nodig is om bepaalde resultaten te behalen. Hoe eerder je begint met het leren hoe SEO werkt en het toepassen van deze kennis op je website – hoe eerder je resultaten behaalt!

resultaten seo

Geen garanties

Er zijn SEO-bureaus die de garantie geven dat je op de eerste positie komt te staan in Google. Die partijen kun je niet serieus nemen – want helaas valt er niets te garanderen. Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op jouw vindbaarheid, zoals het Google algoritme dat kan veranderen (maar daar zit wel pure logica achter), of je concurrentie die opeens zoveel gas achter hun SEO zetten dat jouw zoekresultaten verder naar beneden zakken. Zet daarom altijd in op meerdere zoekwoorden – zodat je je kunt permitteren dan een zoekwoord naar beneden zakt.

Concurrentie

Hoe langer jij wacht met het toepassen van SEO optimalisatie voor jouw bedrijf, hoe langer het gaat duren om je concurrenten in te halen. Want wanneer je concurrenten al jaren consequent aan hun vindbaarheid werken zul je niet binnen een paar maanden boven hun zoekresultaten uit komen. Wél kun je gaan focussen op andere zoekwoorden waar zij nog niet op focussen. Er is altijd een mogelijkheid om ook meer organisch verkeer binnen te halen!

€179 ex. btw

Ook gevonden worden?

Start direct met de Kickstart je SEO cursus

  • Leer SEO door middel van lessen en toepasbare opdrachten
  • Een complete SEO-cursus voor een éénmalige investering
  • Inclusief alle SEO-tools en templates die je nodig hebt
  • Na deze cursus weet je hoe je zelf verder kunt met je SEO

Yes - ik wil gevonden worden!