Zoekmachine-optimalisatie is onmisbaar. Wist je dat 93% van alle online ervaringen beginnen in een zoekmachine? Wanneer je je website niet optimaliseert voor een goede vindbaarheid loop je veel verkeer mis, en dus ook omzet!

SEO wordt vaak gezien als rocket science. Wij zijn het daar niet mee eens: iedereen kan aan de slag met het verhogen van de vindbaarheid van een website. Zolang je maar over bepaalde basiskennis beschikt.

WordPress is het meestgebruikte CMS in Nederland. WordPress maakt gebruik van plug-ins waarmee je extra functionaliteiten kunt installeren in je website. Hierdoor heb je de vrije keuze om te gebruiken wat jij fijn vindt!

Wij hebben over de jaren veel SEO WordPress plug-ins mogen testen en gebruiken. Welke plug-ins zijn anno 2021 de ultieme must-haves wanneer je je bezighoudt met zoekmachine optimalisatie?

Yoast SEO plugin

We beginnen natuurlijk met de Yoast SEO plug-in. Deze plug-in – gemaakt door Nederlanders! – helpt je bij het schrijven voor SEO en is één van de meest bekende SEO plug-ins ter wereld.

wordpress seo pluging

Maar wat doet Yoast precies? Deze plug-in analyseert de content van iedere pagina in je website en laat je weten of je je aan alle SEO-richtlijnen hebt gehouden. De richtlijnen worden getoond in een lijst met een stoplichtsysteem: heb je de richtlijn goed toegepast, dan staat het stoplicht op groen. Valt er nog iets te optimaliseren? Dan gaat ie op oranje. Heb je nog niets met de richtlijn gedaan op die specifieke pagina? Dan staat het stoplicht voor dat punt op rood. Je ontvangt ook een stoplicht voor de gehele pagina. Zodra deze op groen staat is je pagina voldoende geoptimaliseerd voor SEO en mag ie gepubliceerd worden. Zo simpel kan het zijn!

De Yoast SEO plug-in wordt bij iedere aanpassing in het algoritme geüpdate waardoor het al jarenlang een betrouwbare plugin is.

Naast het controleren van de SEO-richtlijnen voor het schrijven van SEO-teksten kun je met Yoast ook een XML-sitemap maken én je snippet vormgeven. Al met al een must-have SEO plug-in.

Broken link checker

Mocht je een van mijn SEO-cursussen hebben gedaan dan weet je dat ‘dode links’ slecht zijn voor de SEO-waarde van je website. Google heeft al meerdere keren laten blijken dat het hebben van broken links een negatief effect hebben voor de vindbaarheid.

wordpress seo plugins

Met de Broken Link Checker plugin voor WordPress weet je in no-time of er nieuwe dode links binnen je website zijn ontstaan. Deze plugin geeft je een overzicht met nieuwe of bestaande dode links en daarbij direct opties om het op te lossen.

Redirection

404-pagina’s zijn funest voor je vindbaarheid. Hoe meer 404-pagina’s je website heeft, des te slechter wordt je algehele website beoordeeld door de zoekmachines.

Redirection geeft je de mogelijkheid om 404’s op te lossen zonder dat je met de code van je website hoeft te werken. Door simpelweg de URL van de 404-pagina en een URL waar deze pagina naar had moeten verwijzen (een bestaande pagina) in te voeren kun je een nieuwe redirect aanmaken. Hierdoor verdwijnt de 404-pagina.

wordpress seo plugins

Wat zo fijn is aan Redirection is dat er een overzichtelijke log ontstaat van al redirects. Je kunt eenvoudig redirects zoeken en eventueel aan passen, als dat nodig is.

All in one schema rich snippets

Wil je ook rich snippet resultaten in de zoekmachines, maar wil je geen gedoe met code? Met de All In One Schema Rich Snippets plugin kun je eenvoudig extra code (structured data) toevoegen aan bepaalde elementen en informatie op een pagina.

wordpress seo plugins

Met deze plugin kun je structured data toevoegen aan de volgende typen pagina’s:

  • Video’s
  • Artikelen
  • Recepten
  • Evenementen
  • Producten

Heb je een webshop? Dan raden wij je aan om altijd gebruik te maken van structured data om je producten meer informatie te laten vertonen in de zoekmachineresultaten.

Meer SEO-tool suggesties ontvangen?

Alle cursussen van School of SEO beschikken over een zogeheten SEO-gereedschapskist: een hoofdstuk boordevol suggesties voor gratis SEO-tools én kant-en-klare werkdocumenten. Hierdoor hoef jij geen tijd te verspillen aan het vinden van de juiste tools en kun je direct aan de slag met het optimaliseren van je website. Hoe handig!

Wacht niet. Het juiste moment is nu.

De beste manier om te groeien is door te beginnen. Niet door te wachten tot je doelgroep je een keer weet te vinden – want dat gebeurt niet zonder een goede strategie.

Door te investeren in je online vindbaarheid:

  • Claim jij je expert-status in je vakgebied
  • Bouw je aan een duurzaam leadgen kanaal
  • Komen de klanten naar jou toe

Boek hier je call met mij