Jouw Google Mijn Bedrijf is belangrijker dan ooit voor je onderneming. We zoeken massaal op diensten en producten die zo dicht mogelijk bij ons in de buurt zijn. Is jouw profiel al tiptop in orde?

Nog geen Google Mijn Bedrijf geclaimd?

Geen probleem! Dat is zo gepiept. Loop de volgende stappen door:

  1. Ga naar Google Mijn Bedrijf en klik op ‘Direct beheren’. Zorg dat je ingelogd bent op een (zakelijk) Google-account.
  2. Vul de naam van je bedrijf in. Zie je je bedrijfsnaam staan? Dat betekent dat er al een account in jouw naam is geclaimed. Er kan geen tweede account worden aangemaakt.
  3. Heb je je bedrijf kunnen claimen? Dan is het nu aan jou om het profiel zo uitgebreid mogelijk in te vullen. Meer informatie betekent een grotere kans op een goede vindbaarheid! Er volgen zo nog een aantal tips.
  4. Tot slot wordt er gevraagd om een verificatie. Google wil controleren of jouw bedrijf écht op het ingevulde adres is gelokaliseerd. Je ontvangt binnen twee weken een kaart via de post (ja, echt!) met daarop een verificatiecode. Zodra je deze hebt ingevuld is de inschrijving compleet en word je getoond in de zoekresultaten en Google Maps.

Klaar met verifiëren van je Google Mijn Bedrijf? Hier volgende de 5 toepasbare tips!

Wees bereikbaar voor je potentiële klanten

Er zijn meerdere manieren om in contact te komen met de mensen die je profiel bekijken. Althans, zij moeten contact met jouw opnemen. En dat moet natuurlijk snel en simpel kunnen.

Het belangrijkste is dat je telefoonnummer zichtbaar is. Deze manier van contact opnemen wordt vaak gebruikt op bedrijfsprofielen binnen Google. Noteer een telefoonnummer dat voor zakelijke doeleinden wordt gebruikt en goed bereikbaar is tijdens je openingstijden.

Bied je een dienst aan waarbij jij of één van je collega’s geboekt moeten worden in een bepaald tijdslot? Dit kan ook via je Google Mijn Bedrijf! Je kunt een zogeheten ‘afspraaklink’ toevoegen via je dashboard.

google mijn bedrijf

Tot slot raden wij je aan om gebruik te maken van de functie ‘Vraag en antwoord’. Met deze functie kun je antwoorden geven op veelgestelde vragen. Je kunt het zien als een soort FAQ binnen je bedrijfsprofiel. Door deze vragen en antwoorden te plaatsen voorkom je dat er contact opgenomen moet worden om meer informatie te verkrijgen. Deze stap is voor potentiële klanten namelijk vaak net een stap te veel.

Verzamel reviews via Google

Een beetje voor de hand liggend, maar nog steeds erg krachtig. Zorg dat er regelmatig nieuwe reviews worden geplaatst op je profiel. Dit zorgt voor relevantie en kwaliteit – twee eisen die het Google-algoritme stelt om zichtbaar te worden in de zoekresultaten.

Onze tip? Automatiseer dit door bijvoorbeeld een e-mailmarketing flow te creëren die je naar klanten kunt sturen.

Vul je profiel aan met foto’s en video’s

Net als bij het optimaliseren van een paginanummers je website werkt het bevorderlijk om foto’s en video’s up te loaden op je profiel. Hierdoor kan er een (hopelijk goede) eerste impressie worden gegeven van je onderneming.

Denk aan afbeeldingen als je logo, typische producten, foto’s van je personeel of het interieur en exterieur van je pand, of video’s waarin je diensten worden uitgelicht. De kans is groot dat je deze media al hebt liggen!

Voeg diensten toe

Er is de mogelijkheid om diensten toe te voegen aan je Google bedrijfsprofiel. Inclusief uitleg, prijs en afbeelding. Maak hier gebruik van als je je prijzen wilt delen met het publiek.

Optimaliseer voor een zoekwoord

Je wordt daadwerkelijk gevonden door je profiel te optimaliseren voor een specifiek zoekwoord. Dit woord staat voor de kern van je bedrijf. Ben je eigenaar van een kapsalon? Dan is dat de kern van je bedrijf. Ben je een mindfulness coach? Dan raden wij je aan om dit regelmatig te vermelden in je profiel! Net zoals bij ‘gewone SEO’ zijn zoekwoorden erg belangrijk voor je vindbaarheid.

Start vandaag

Schrijf je nu in en ga direct aan de slag met het verhogen van jouw vindbaarheid in de zoekmachines.

  • Leer een SEO-strategie opzetten en uitvoeren
  • Een complete SEO-cursus inclusief alle nodige tools
  • Werk direct aan je vindbaarheid
Bekijk modules