Er zijn redenen om niet met SEO aan de slag te gaan. Je haat het creëren van content. Je geeft niets om het vergaren van bezoekers. Je denkt dat je al je klanten uit Facebook kunt halen. En zo zijn er nog een paar. Máár er zijn meer redenen waarom je wél aan de slag moet gaan met SEO. Wij benoemen de vijf belangrijkste in deze blog.

#1. Je gewenste doelgroep kan je nu niet vinden

Als je niet aan je online vindbaarheid werkt, dan is er ook geen kans dat je gewenste doelgroep jou en je aanbod gaat vinden. Want wees eerlijk: dat is je grootste trigger om met SEO te gaan beginnen.

Je hebt zorgvuldig je aanbod samengesteld. Of dat nu diensten zijn vanuit je expertise of fysieke producten – je hebt deze met één reden op je website geplaatst: om aangeschaft te worden door je websitebezoekers.

Door middel van zoekmachine optimalisatie kun je ervoor zorgen dat er heel veel bezoekers naar jouw website komen. En niet zomaar bezoekers: warme bezoekers. Dit betekent dat deze bezoekers weten wat zij willen kopen en specifiek op zoek zijn naar dat aanbod. Met SEO optimaliseer je je website namelijk voor zoekopdrachten die direct wijzen naar jouw aanbod. Het is dan ook de kunst om te optimaliseren voor de juiste zoekwoorden om zo jouw gewenste doelgroep naar je website je trekken én te laten converteren.

#2. Je wilt dé expert zijn in jouw branche

Jij bent je bedrijf begonnen omdat je gelooft in je aanbod én je expertise. Door jouw expertise te delen in de vorm van content gaat óók de zoekmachine geloven dat jij een expert bent in jouw vakgebied. Want hoe meer specifieke informatie jij kunt geven over jouw aanbod – hoe meer autoriteit je opbouwt in de zoekmachines op dat onderwerp.

Door consistent nieuwe content te genereren op je website bouw je je online expertise en vindbaarheid stabiel op. Meer content is meer kans op hoge rankings!

Lukt het je niet om content te maken over het aanbod op je website? Dan moet je je afvragen of je wel echt een expert bent in jouw vakgebied…

#3. Je verhoogt de gebruiksvriendelijkheid van je website

Door aan je SEO te werken ben je eigenlijk gewoon bezig met het optimaliseren van de gebruiksvriendelijkheid van je website. Betere content, betere techniek en meer autoriteit.

Tijdens het optimaliseren van je website voor de zoekmachines werk je aan de drie SEO pijlers: Content, techniek en autoriteit. Jouw doel is om ervoor te zorgen dat de bezoekers van je website de beste ervaring hebben die zij kunnen wensen: antwoord op de vragen die zij stellen in de zoekmachines (content), een goed werkende website die snel inlaadt (techniek) en een goede reputatie (autoriteit).

Door te werken aan je SEO verbeter je óók de gebruiksvriendelijkheid van je website. Win-win!

de drie seo pijlers

#4. Je conversiepercentage gaat omhoog

Je voelt ‘m al aankomen. Door consistent aan kwalitatieve en relevante content te werken én je website gebruiksvriendelijker te maken verhoog je de kans dat de bezoekers ook daadwerkelijk een aankoop gaan doen.

#5. Het is écht niet moeilijk!

Het klinkt soms als rocket science – maar dat is het echt niet. Er zit een hele duidelijke logica achter alle stappen die je neemt om je website te optimaliseren. Iedereen kan SEO leren en zelf toepassen, dus jij ook!

Ben je benieuwd hoe een SEO stappenplan eruit ziet? Lees dan dit artikel.

Start vandaag

Schrijf je nu in en ga direct aan de slag met het verhogen van jouw vindbaarheid in de zoekmachines.

  • Leer een SEO-strategie opzetten en uitvoeren
  • Een complete SEO-cursus inclusief alle nodige tools
  • Werk direct aan je vindbaarheid
Bekijk modules