Erger je je mateloos aan het feit dat je concurrent steeds naar voren komt wanneer je zoektermen in de zoekmachine gebruikt die eigenlijk naar jouw website moeten leiden? Begrijpelijk – maar dat is voor een reden.

In dit artikel vertel ik je waarom je concurrent wél zichtbaar is – en jij (nog) niet.

Wat is een goede vindbaarheid en waarom zou je dat ook willen?

Onder een goede vindbaarheid verstaan we dat jouw gewenste doelgroep je gemakkelijk weet te vinden in de zoekmachines. Dit houdt in dat zij specifieke zoektermen gebruiken in de zoekmachines om jouw aanbod te vinden, en dat jouw website op een hoge positie wordt vertoond.

Het grootste voordeel van het hebben van een goede vindbaarheid is dat je potentiële klanten jou weten te vinden – in plaats van dat jij opzoek moet gaan naar klanten. Dit is de kracht van SEO: wanneer je een goede vindbaarheid hebt komen de klanten vanzelf naar je toe.

Een goede online vindbaarheid is cruciaal voor ondernemers die een stabiele stroom aan nieuwe klanten willen aantrekken die daadwerkelijk interesse hebben in je producten of diensten. De kans op converteren vanuit organisch verkeer is hoger dan bij ieder ander marketingkanaal. Dit komt omdat de bezoeker alleen op je website kan komen wanneer er een match is tussen de zoekvraag en het antwoord dat zij zoeken: jouw aanbod!

#1 – je concurrent werkt actief aan contentmarketing

Wanneer je concurrent wél vindbaar is, is de kans heel groot dat zij een goede contentmarketingstrategie hebben.

Met contentmarketing verspreid je informatie over verschillende kanalen op het internet waarmee je aantoont dat jij de expert bent in je vakgebied. Met deze marketingmethode geef je je potentiële een voorproefje van je dienst of product. Dit is dan ook een push methode – en geen pull methode. Met een push methode geef je met je marketingwerkzaamheden waarde en creëer je een band met je potentiële klanten, en met de pull methode trek je nieuwe bezoekers naar je website toe om ze te laten converteren. Een voorbeeld hiervan is adverteren.

Het grote voordeel van contentmarketing is dat het ook effect heeft voor je online vindbaarheid. Want wanneer je structureel waardevolle content deelt op je website over je expertise en vakgebied, dan ziet de zoekmachine dat ook en zal je vindbaarheid in de zoekresultaten langzaam maar gestaag stijgen.

Wanneer je aan je SEO werkt werk je namelijk deels aan het aantonen van jouw expertise aan de zoekmachine. Ziet de zoekmachine jou als dé expert in je vakgebied omdat je alles over je branche kunt vertellen? Dan wordt je beloond met hoge posities.

Content is en blijft key voor je online marketing.

#2 – je concurrent heeft autoriteit in jullie vakgebied

Dan komen we direct bij punt twee: je concurrent heeft al aangetoond dat hij een bepaalde autoriteit heeft. Want wanneer de zoekmachine weet dat wanneer er iets nieuws te vertellen valt over onderwerp X en dat ook daadwerkelijk direct gepubliceerd wordt op de website van dat bedrijf – dan blijft die autoriteit groeien.

Autoriteit is één van de pijlers van SEO. Onder deze pijler vallen onder andere de volgende factoren:

  • de hoeveelheid waardevolle content op een website

  • de leeftijd van een website

  • de hoeveelheid links naar de website (linkbuilding)
  • de spamscore van de website

De meeste van deze punten bouw je langzaam op over tijd. Dus, wanneer jij boven de rankings van je concurrent uit wilt komen is het van groot belang dat je zo snel mogelijk aan de slag gaat met het optimaliseren van je website van een goede online vindbaarheid!

#3 – je concurrent heeft bewust de keuze gemaakt om vindbaar te worden

De voornaamste reden dat jij nog niet goed vindbaar bent en je concurrent wel is omdat zij bewust de keuze hebben gemaakt om vindbaar te worden. En jij hebt die keuze niet gemaakt.

And that’s that.

Eén ding is zeker: het is nóóit te laat om te beginnen met het optimaliseren van je vindbaarheid. Mensen zoeken dezelfde producten of diensten op verschillende manieren waardoor er altijd mogelijkheden zijn om te ranken op een zoekwoord wat weer kan leiden tot meer aankopen.

Dus: wanneer begin jij met SEO?

€179 ex. btw

Ook gevonden worden?

Start direct met de Kickstart je SEO cursus

  • Leer SEO door middel van lessen en toepasbare opdrachten
  • Een complete SEO-cursus voor een éénmalige investering
  • Inclusief alle SEO-tools en templates die je nodig hebt
  • Na deze cursus weet je hoe je zelf verder kunt met je SEO
Yes - ik wil gevonden worden!