Het verbeteren van je online vindbaarheid bestaat voor het grootste deel uit het genereren van krachtige content voor je doelgroep. Want zonder content kunnen de zoekmachines je niet vinden. Dit wordt ook wel content marketing genoemd gezien deze content óók gebruikt wordt voor andere kanalen. Voor de mensen die inspiratieloos zijn en niet meer weten waarover ze moeten schrijven zonder naar de voor de hand liggende onderwerpen te grijpen delen wij vandaag 3 tips om je SEO-content een extra boost te geven.

Maak content op product of dienst basis

En dan heb ik het niet over je eigen producten of diensten – maar die je doelgroep al gebruiken of eventueel willen gebruiken.

Bijvoorbeeld: je doelgroep wilt leren over SEO (hey, dat is toeval!) en is daarom op zoek naar de beste SEO-tools voor beginners. Ze maken misschien al wel gebruik van een bepaalde tool maar zijn op zoek naar meer. Door een lijst te maken met de voor een nadelen van instap SEO-tools kun je je gewenste doelgroep naar je website trekken. Zorg dan natuurlijk wel dat zij vinden wat zij zoeken (een overzicht van tools) en daarna de mogelijkheid krijgen om verder te gaan binnen je website naar de pagina’s waar jij ze heen wilt leiden.

Op deze manier kun je weer andere doelgroepen naar je website te trekken zonder te overduidelijk aan te komen met een ‘SEO-tekst’. Er zijn zoveel manieren om én waarde te bieden en je marketingsausje erover te gooien. Niemand ziet te wachten op content vol zelf-promotie.

Speel in op niches van je algehele doelgroep

Als het goed is heb je een duidelijk beeld van je doelgroep. Vaak bestaat je algemene doelgroep uit een enorme groep mensen die eventueel interesse kunnen hebben. Maar heb je ook een beeld gecreëerd van alle niches die daar onder vallen?

Door content te ontwikkelen voor je niches kun je hele specifieke mensen naar je website trekken.

Bijvoorbeeld: je bent een ondernemerscoach. En natuurlijk zijn er heel veel soorten ondernemers. Door content te schrijven dat specifiek is gericht aan een bepaalde soort ondernemer – bijvoorbeeld virtual assistants of copywriters – kun je doelgericht jouw gewenste potentiële klanten naar je website trekken. Plus, je creëert geen één in een dozijn content, maar relevante en originele content voor een specifieke groep.

Google waardeert dit – en jouw niches ook!

Werk samen met andere copywriters

Weet je niet zo goed waar je over moet schrijven om jouw gewenste doelgroep naar je website te trekken? Werk dan samen met andere copywriters! Iedere copywriter heeft een andere schrijfstijl en zoekt op een andere manier naar content ideeën. De een doet alleen inspiratie op bij concurrerende websites, en de ander is een creatieveling die onderwerp na onderwerp uit zijn/haar mouw schudt.

Bijvoorbeeld: vraag een copywriter om één keer per maand samen te brainstormen. Door met iemand buiten je organisatie te brainstormen kunnen er heel andere content ideeën ontstaan. In één uur tijd kun je  tientallen tot honderden nieuwe ideeën opdoen – zolang je maar open staat om je content op andere manieren en voor andere niches in te steken. 

Verandering binnen je werkwijze kan juist voor content ontwikkelaars héél erg waardevol zijn. Stir things up!

De conclusie?

Werk en denk wat vaker out of the box. Dat doet echt wonderen voor je content! Of dat nu is door je te focussen op een andere (sub) doelgroep, met iemand anders te sparren of minder commercieel te denken. Er is geen vaste werkwijze voor het creëren van killer content.

€179 ex. btw

Ook gevonden worden?

Start direct met de Kickstart je SEO cursus

  • Leer SEO door middel van lessen en toepasbare opdrachten
  • Een complete SEO-cursus voor een éénmalige investering
  • Inclusief alle SEO-tools en templates die je nodig hebt
  • Na deze cursus weet je hoe je zelf verder kunt met je SEO

Yes - ik wil gevonden worden!